Регистрация

Ароматна питка с копър и пармезан

Автор:
Lora Traykova
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
916
Оцени рецептата

2 пакета суха мая

2 чаши топла вода

4 чаши универсално брашно (4-4 1/2 чаши)

1/2 чаша пармезан - настърган

2 супени лъжици захар

2 супени лъжици копър

2 супени лъжици масло или маргарин - меко

2 чаени лъжички сол

За топинга:

2 супени лъжици пармезан - настърган

1 чаена лъжичка масло или маргарин - разтопено

 

В купа се разтваря маята във вода. Добавят се 3 чаши брашно, пармезан, захар, копър, масло и сол; разбива се до гладкост, около 2 минути. Постепенно се разбива останалото брашно (да не се меси). Поставя се в намазана купа; обръща се веднъж, за да се намаже и отгоре. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си, около 45 минути. Разбъркайте с 25 удара с лъжица. Поставете в намазана разглабяща се формичка за торта от 23 см (не оставяйте да втаса). Поръсете с пармезан. Печете на 190 градуса за 55-60 минути или до златисто.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта