Ароматна питка с копър и извара
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 пакет мая
1/4 чаша вода
1 ч извара
2 с.л. захар
1 с.л. сушен лук
1 с.л. масло
2 ч.л. семена от копър
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. сода
1 яйце
2 1/2 (или по-малко) пресято брашно
Разтворете маята във вода. Смесете всички останали съставки, с изключение на брашното. Добавете маята, след това брашното, по 1/2 чаша наведнъж, така че да се образува твърдо тесто. Оставете тази смес да престои 1 час, покрита с парче намаслена восъчна хартия. След час, натиснете тестото надолу и омесете за около 5 минути. Сложете тестото в намазана тавичка и оставете да втаса за 40 - 50 минути. Изпечете хляба на 180 градуса в продължение на 40 - 50 минута до златисто кафяво.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ