Ароматен хляб с пармезан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/2 ч вряща вода
1 ч овесени ядки
2 пакета активна суха мая
1/2 ч топла вода
1/4 ч захар
3 с.л. масло или маргарин; меко
2 ч.л. сол
1 яйце, леко разбито
4 ч брашно
За топинга:
1/4 ч масло или маргарин, разтопено
2 с.л. настърган пармезан
1 ч.л. сушен босилек
1/2 ч.л. сушен риган
1/2 ч.л. чесън на прах
В малка купа смесете врящата вода и овеса; охладете леко. В купа се разтваря маята в топлата вода. Добавете захарта, маслото, солта, яйцето, овесените ядки и 2 чаши брашно; разбийте до гладкост. Добавете останалото брашно, достатъчно за да се образува меко тесто. Обърнете върху набрашнена повърхност; омесете до гладкост за 6-8 минути. Поставете в намазана с олио купа, завъртете веднъж, за да се намаже цялото тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си, около 30 минути. Натиснете тестото надолу и разпределете равномерно в намазана тавичка за печене. С много остър нож, нарежете диагонални линии до долу. Повторете в обратната посока, така че да се образуват ромбове. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си, за около 1 час. Повторете разрезите с върха на ножа. Намажете с 2 с.л. разтопено масло. Печете на 190 градуса за 15 минути. Междувременно смесете пармезана, босилека, ригана и чесъна на прах. Намажете хляба с останалото масло, поръсете със сместа с пармезана. Пече се в продължение на 5 минути. Леко се покрива с фолио и се пече още пет минути. Сервирайте топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ