Регистрация

Ароматен хляб с пармезан

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
26 Apr
|
Видяна:
940
Оцени рецептата

1 1/2 ч вряща вода

1 ч овесени ядки

2 пакета активна суха мая

1/2 ч топла вода

1/4 ч захар

3 с.л. масло или маргарин; меко

2 ч.л. сол

1 яйце, леко разбито

4 ч брашно

За топинга:

1/4 ч масло или маргарин, разтопено

2 с.л. настърган пармезан

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. чесън на прах

 

В малка купа смесете врящата вода и овеса; охладете леко. В купа се разтваря маята в топлата вода. Добавете захарта, маслото, солта, яйцето, овесените ядки и 2 чаши брашно; разбийте до гладкост. Добавете останалото брашно, достатъчно за да се образува меко тесто. Обърнете върху набрашнена повърхност; омесете до гладкост за 6-8 минути. Поставете в намазана с олио купа, завъртете веднъж, за да се намаже цялото тесто. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си, около 30 минути. Натиснете тестото надолу и разпределете равномерно в намазана тавичка за печене. С много остър нож, нарежете диагонални линии до долу. Повторете в обратната посока, така че да се образуват ромбове. Покрийте и оставете да втаса на топло, докато удвои обема си, за около 1 час. Повторете разрезите с върха на ножа. Намажете с 2 с.л. разтопено масло. Печете на 190 градуса за 15 минути. Междувременно смесете пармезана, босилека, ригана и чесъна на прах. Намажете хляба с останалото масло, поръсете със сместа с пармезана. Пече се в продължение на 5 минути. Леко се покрива с фолио и се пече още пет минути. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта