Регистрация

Анасонова торта

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
14 Sep
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

1/3 ч заквасена сметана

1/4 ч сода за хляб

3/4 ч брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. семена анасон

1/8 ч.л. сол

3 с.л. несолено масло

2 с.л. твърда растителна мазнина

1/3 ч кафява захар

1 голямо яйце

1 с.л. бренди

1 с.л. захар

1/4 ч.л. канела

За плодовия компот:

3 големи зрели праскови

1 с.л. захар (или повече, на вкус)

2 ч.л. пресен лимонов сок

2 ч.л. бренди

Щипка смляна канела

Щипка счукан анасон

 

За блата: Загрейте фурната до 180С.

Намажете кръгла тавичка с диаметър 20 см. Разбъркайте заквасената сметана и содата и сместа се оставя да престои, докато започнете тортата. Смесете брашното, бакпулвера, анасона и солта в купа; заделете. С електрически миксер на висока скорост разбийте маслото, мазнината и кафявата захар на пухкав крем, около 2 минути. Добавете яйцето и се разбива в продължение на 1 минута. Внимателно добавете заквасената сметана и брендито, след това тази смес се смесва с брашнената. Изсипете тестото в подготвения съд и загладете повърхността с шпатула. Разбъркайте захарта и канелата; поръсете равномерно върху тортата. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 30 минути. Докато тортата се пече, пригответе прасковите. Нарежете ги на кубчета и смесете със захарта, лимоновия сок, брендито, канелата и анасона. Смесете и оставете поне 15 минути, преди да сервирате. Охладете тортата в тавата за 5 минути, след което отделете от стените на съда с помощта на нож. Обърнете върху чиния за сервиране. Сервирайте топло или при стайна температура с прасковите.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта