Регистрация

Анансонови сладки

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
31 Jul
|
Видяна:
627
Оцени рецептата

1 1/4 ч захар

2 яйца

1 2/3 ч брашно

2 ч.л. анасон, настърган

Настърганата кора на 1/2 лимон

 

Поръсете тави за печене с брашно. В голяма купа, разбийте на крем захарта и яйцата. Добавете брашното. Добавете анасона и лимоновата кора. Оформете тестото на въженца с диаметър 1 см. Срежете на парчета от по 8 см и извийте всяко на полумесец. Срежете външния ръб на полумесеците на три места с остър нож. Поставете в тавите за печене. Покрийте и се оставя да престои една нощ при стайна температура.

Загрейте фурната до 190 градуса.

Пече се в продължение на 12 до 15 минути или до златисто. Извадете от съда веднага и оставете да се охлади.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта