Oрехови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч пълнозърнесто пшенично брашно
1/4 ч обезмаслено сухо мляко
1/4 ч пшеничен зародиш
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. канела
3/4 ч мазнина за сладкиши
1 1/4 ч кафява захар
1 яйце
1/4 ч замразен концентрат от портокалов сок, размразен
1 1/2 ч сурови овесени ядки
1 ч нарязани орехи
1/2 ч нарязани стафиди
2 с.л. кристална захар
Разбъркайте заедно брашното, млякото, пшеничния зародиш, солта, бакпулвера и канелата и оставете настрана. В голяма купа разбийте на пухкав крем мазнината, кафявата захар и яйцата и добавете портокаловия концентрат. Прибавете в брашнената смес, след това сложете овесените ядки, орехите и стафидите. Сложете по 1 супена лъжици от сместа на разстояние 4 сантиметра една от друга в леко намазнена тава. Притиснете с долната част на стъклена чаша, потопена в захар и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути или докато тестото на бисквитките се връща обратно когато се натисне леко. Оставете да престоят 2 до 3 минути. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно. ЗАБЕЛЕЖКА: За по-богат вкус, може да използвате масло вместо половината мазнина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ