Регистрация

CappuccСладкиш от маслено тесто с капучино и шам-фъстъкino-Pistachio Shortbread

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
25 Mar
|
Видяна:
523
Оцени рецептата

20 г разтворимо капучино

1 с.л. вода

3/4 ч масло или маргарин, меко

1/2 ч пудра захар

2 ч брашно

1 ч шам-фъстък, нарязан

30 г полусладък шоколад

1 ч.л. мазнина

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Разтворете кафето във вода в средно голяма купа. При разбъркване, добавете маргарина и пудрата захар. При разбъркване, добавете брашното и 1/2 чаша от шам-фъстъците, като разбърквате на ръка ако е необходимо, докато се оформи твърдо тесто. Разделете тестото наполовина. Оформете всяка на гладка топка. Притиснете всяка на кръг с дебелина около 1 см върху леко набрашнена повърхност. Нарежете на 16 парчета като пица. Подредете парчетата в ненамазана тава на около 1 см едно от друго със заострените краища към центъра. Пече се за около 15 минути или докато станат златисти. Извадете от съда веднага. Охлажда се напълно. Поставете останалата 1/2 чаша шам-фъстък в малка чиния. Поставете шоколада и мазнината в малка купа за микровълновата фурна. Разтопете на умерена мощност, като разбърквате до гладкост. Потопете единия край на всяко парче първо в шоколад, после в ядки. Поставете върху восъчна хартия, докато шоколадът се втвърди.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта