CappuccСладкиш от маслено тесто с капучино и шам-фъстъкino-Pistachio Shortbread
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
20 г разтворимо капучино
1 с.л. вода
3/4 ч масло или маргарин, меко
1/2 ч пудра захар
2 ч брашно
1 ч шам-фъстък, нарязан
30 г полусладък шоколад
1 ч.л. мазнина
Загрейте фурната до 180 градуса. Разтворете кафето във вода в средно голяма купа. При разбъркване, добавете маргарина и пудрата захар. При разбъркване, добавете брашното и 1/2 чаша от шам-фъстъците, като разбърквате на ръка ако е необходимо, докато се оформи твърдо тесто. Разделете тестото наполовина. Оформете всяка на гладка топка. Притиснете всяка на кръг с дебелина около 1 см върху леко набрашнена повърхност. Нарежете на 16 парчета като пица. Подредете парчетата в ненамазана тава на около 1 см едно от друго със заострените краища към центъра. Пече се за около 15 минути или докато станат златисти. Извадете от съда веднага. Охлажда се напълно. Поставете останалата 1/2 чаша шам-фъстък в малка чиния. Поставете шоколада и мазнината в малка купа за микровълновата фурна. Разтопете на умерена мощност, като разбърквате до гладкост. Потопете единия край на всяко парче първо в шоколад, после в ядки. Поставете върху восъчна хартия, докато шоколадът се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ