Регистрация

Мока торта

Автор:
Наталия
|
Дата:
02 Dec
|
Видяна:
831
Оцени рецептата

1 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1/4 ч.л. сол

2 жълтъка, леко разбити

1/2 ч студена вода

1 ч.л. кора от портокал

3/4 ч захар

2 белтъка, разбити на сняг

1 с.л. портокалов сок

2 с.л. захар

За шоколадовия крем

3 жълтъка

1 ч захар

1/2 ч.л. винен камък

1/2 ч вода

225 г несолено масло

225 г зеленчукова мазнина

450 г сладък шоколад

2 с.л. разтворимо кафе

2 с.л. тъмен ром

Щипка сол

За блата: Пресейте заедно брашното, солта и бакпулвера 3 пъти. Заделете. С електрически миксер разбийте жълтъците и 3/4 чаша захар в продължение на 5 минути. Постепенно добавете брашното. Разбийте белтъците на сняг. Добавете 2 с.л. захар. Обединете с брашнената смес. Изсипете сместа равномерно в 2 добре намазани алуминиеви кръгли тави с диаметър 20 см. Пече се на 180 градуса в продължение на 25 минути. В малка тенджера, сложете портокаловия сок да заври с 2 супени лъжици захар. Полейте тортата със сместа. Оставете да се охлади и извадете от тавичките. Намажете с крема по средата и отгоре. За шоколадовия крем: Разбийте жълтъците до побеляване. Сложете водата, захарта и винения камък  в тенджера и варете до сгъстяване. Сваля се от огъня и се добавя кафето. Бавно налейте горещия (неврящ) сироп над жълтъците, като разбивате постоянно; продължете да биете, докато се сгъсти и охлади. Постепенно добавете маслото и мазнината и разбийте, докато сместа е напълно гладка. Смесете с разтопения шоколад. Разбийте отново. 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта