Регистрация

Торта с пресни плодове

Автор:
любомира
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
834
Оцени рецептата

1 пандишпанов блат

1 1/2 ч къпини

1 1/2 ч ягоди

1 ч червен или черен касис, почистен

1 1/2 ч череши без костилки

15 мл кирш

ягодов сос

бита сметана

пресни листа мента (за украса)

За ягодовия сос:

450 г ягоди, почистени

170 мл вода

1 с.л. захар

 

В голяма купа смесете всички плодове и частично намачкайте с гърба на лъжица, за да освободите част от сока им. Поръсете с кирша. Покрийте и оставете в хладилника. Пригответе блата. Постелете в подходяща форма найлоново фолио. Нарежете блата на филийки и подредете така, че да заеме формата на съда. Напълнете с плодовете и се покрива с още парчета от блата. Натиснете с някаква тежест, като например чиния, и се оставя в хладилника за 24 часа или една нощ. Извадете от формата с помощта на фолиото или като прокарате остър нож по ръба; обърнете в чиния. Украсете със сметана, ягодов сос и листа от мента.

За ягодовия сос:

В блендер, разбийте ягодите с водата на пюре. Оставете в хладилника. 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта