Регистрация

Торта от бисквитки

Автор:
Milikin
|
Дата:
10 Nov
|
Видяна:
688
Оцени рецептата

3/4 ч захар

1/2 ч кафява захар

1/3 ч масло или маргарин, меко

1 яйце

1 ч.л. ванилия

2 1/2 ч брашно

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

7 с.л. мътеница или кисело мляко

За пълнежа:

1 с.л. неовкусен желатин

5 с.л. вода

225 г млечен шоколад, натрошен (заделете малко за глазурата)

1 ч пълномаслена сметана

За глазурата:

1/2 блокче млечен шоколад, натрошен

1 с.л. вода

 

Смесете захарта, кафявата захар и маслото или маргарина в голяма купа с миксер на средна скорост. Добавете яйцата и ванилията и разбийте добре. Смесете брашното, содата, бакпулвера и солта; добавете, като редувате с мътеницата или киселото мляко, в маслената смес. Изсипете от сместа по равна 1/2 чаша върху леко намазана тави за печене. С помощта на шпатула, оформете кръгове от по 7-8 см, на 6 см един от друг. Печете при 190 градуса във фурната за 7 - 8 минути или до златисто. Извадете от тавата и охладете върху решетка. Оставете в хладилника.

Пригответе плънката. Сложете една бисквитка в чиния и намажете с 1/2 ч от плънката. Покрийте с друга бисквитка и плънка, като завършите с бисквитка. Полейте с глазурата. Оставете в хладилника.

За плънката:

Поръсете желатина във водата в тенджера. Оставете да престои няколко минути да омекне. Гответе на умерен огън, като се разбърква непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Отстранете от огъня и добавете шоколадовите парчета. Разбърква се, докато се разтопи. Оставете да се поохлади. Разбийте сметаната на сняг. Постепенно добавете битата сметана при шоколадовата смес и обединете. Оставете в хладилника за около 1 час или докато започне да стяга.

За глазурата:

Разтопете шоколада (запазения от плънката) с водата на водна баня над топла вода, като се разбърква до смесване. Добавете чаени лъжички вода, колкото е необходимо, докато се получи консистенция на глазура. 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта