Регистрация

Печена патица

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
29 May
|
Видяна:
1087
Оцени рецептата

2 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. царевично нишесте, разтворено в

2 с.л. вода

2 с.л. светъл соев сос

1 ч.л. захар

1 патица, около 2 кг

 

Смесете първите три съставки, покрийте патицата и се оставя да престои 2 часа. Напълнете съд за готвене на пара с вода на 3 см дълбочина. Поставете патица с гърдите нагоре и запазете маринатата. Покрийте, оставете водата да заври и задушете на пара за 30 минути. Отстранете мазнините и заделете. Загрейте фурната до 200 С. Прехвърлете патицата в тавичка и намажете с със заделената марината. Пече се непокрито за 15 минути. Намалете огъня до 180 и се пече още 40 минути. Извадете патицата на дъска за рязане. Отстранете и изхвърлете мазнините от соковете в съда. В малка тенджера, комбинирайте заделения сок от задушаването и този от печенето, оставете да заври на слаб огън, добавете сместа от нишесте и варете, като се разбърква, докато се сгъсти. Срежете крилата, краката и бедрата при ставите, разделете гърба наполовина и гърдите на четвъртинки. Подредете месото в чиния и полейте със соса грейви.





Виж още от категория "Патица"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта