Регистрация

Домашна наденица

Автор:
radito
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
1361
Оцени рецептата

280 г свински бут, без кост

3 с.л. сол

2 с.л. едросмлян червен пипер

2 с.л. лют червен пипер

2 ч.л. смлян чесън

2 ч.л. лук на прах

1/2 ч червен пипер

15 г консервант

2 ч сухо мляко или соев протеин

1 л вода

 

Нарежете месото на малки парченца и се смесват със сухото мляко или соевия протеин. Поставете останалата част от подправките в контейнер и се добавя 1 литър студена вода, разбърква се добре и се излива върху месото и се разбърква много старателно. Напълнете сместа в свински черва. Закачете някъде да изсъхнат за около 1 час, след което окачете в уреда за опушване и постепенно задайте температурата до между 70 и 80 градуса в продължение на около 6 или 8 часа. Пуснете силен пушек, докато вътрешната температура на наденицата достигне 66 градуса. Извадете и поставете в ледена вода докато температурата падне до 43 градуса. Окачете наденицата при стайна температура за около 1 час, докато се получи хубав цвят. Оставете да изстине в хладилника за през нощта.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта