Регистрация

Кървавица

Автор:
violeta
|
Дата:
20 Jun
|
Видяна:
1219
Оцени рецептата

Необходими продукти:

90 см свински черва

1,3 кг свинско месо, нарязано на малки кубчета

4 ч лук, нарязан

1 дафинов лист, натрошен

6 цели зърна черен пипер

5 ч.л. сол

1 ч зелена чушка, нарязана

1 ч наситнен пресен магданоз

1 с.л. чесън, счукан

2 1/2 ч бял ориз, сварен

1 с.л. листа градински чай

Пипер, прясно смлян

12 ч зелен лук, нарязан

2 1/2 ч.л. лют червен пипер

 

Начин на приготвяне:

Поставете червата в купа. Залейте с достатъчно топла вода, така че да ги покрие и оставете да киснат в продължение на 2 - 3 часа, докато омекнат и станат еластични. Междувременно, сложете свинското месо в тенджера и добавете достатъчно вода, така че да го покрие на 2,5 см. Оставете да заври на силен огън, като обирате пяната, която се издига на повърхността. Добавете 2 чаши лук, дафиновия лист, зърната черен пипер и 1 ч.л. сол. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри, частично покрито, за 1 1/2 часа. С решетъчна лъжица, прехвърлете парчетата свинско месо в чиния. Сложете месото, останалите две чаши на лук, зелената чушка, магданоза, зеления лук и чесъна в блендер и сместа се поставя в дълбока купа. Добавете ориза, градинския чай, лютия червен пипер, черния пипер и останалите 4 ч.л. сол. Замесете енергично с двете си ръце, след това разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа е гладка и пухкава. Опитайте на вкус за сол. За да направите наденичките, завърже възел на 7-8 см от единия край на червата. Напълнете червата със сместа. Можете да сготвите веднага или съхранявайте в хладилник в продължение на пет или шест дни.





Виж още от категория "Колбаси"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта