Регистрация

Шоколадова торта фъдж

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
07 Mar
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

450 г млечен шоколад, разтопен

225 г полу-сладък шоколад, разтопен

340 г меко масло

За блата:

3 ч брашно

2 ч кафява захар

2 1/4 ч.л. бакпулвер

3/4 ч.л. сода за хляб

3/4 ч.л. сол

1 1/2 ч мляко

3 яйца

1 1/2 ч.л. ванилов екстракт

115 г неподсладен шоколад

170 г меко масло

 

За глазурата:

Сложете маслото в купа и разбийте с охладения разтопен шоколад, докато сместа е гладка, около 3 минути.

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете с масло две кръгли тави за торта (23 см диаметър) и ги постелете с намаслена и набрашнена хартия за печене или восъчна хартия.

За блата:

В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта много добре. В малка купа, разбийте около 1/2 чаша мляко с яйцата и ванилията. Заделете. Нарежете шоколада на едри парчета и го разтопете на водна баня. Смесете останалата чаша мляко и маслото със смесените сухи съставки и разбийте за 1 1/2 минути. Добавете яйчената смес на 3 части и разбивайте за 20 секунди след всяко добавяне. Добавете разтопения шоколад и разбийте само до смесване. Изсипете тестото в подготвените тави и се пече в центъра на предварително загрята фурна, докато отскача при допир притиска в средата, между 25 и 30 минути. Оставете да изстине в съда за 10 минути. Извадете от тавата и оставете да се охлади напълно преди глазиране. Намажете единия блат с крема и покрийте с втория. Намажете тортата отстрани и отгоре с останалия крем.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта