Регистрация

Ябълков пай

Автор:
ivanka
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
565
Оцени рецептата

-------------------------- За пая -----------------------

6 ябълки

1/2 ч захар

2 с.л. брашно

1 ч.л. канела

1/8 ч.л. карамфил

-------------------------- За заливката -----------------------

1/2 ч брашно

1/4 ч захар

1/2 ч настърган чедър

1/4 ч разтопено масло

1 кутийка заквасена сметана (по желание)

23 см кора за пай

 

На пая: Обелете, почистете и нарежете тънко ябълките. Смесете захарта, брашното, канелата и карамфила и прибавете внимателно ябълките в тази смес. Подредете ябълките върху разстланото в тава тесто.

На заливката: Смесете брашното, захарта и сиренето. Прибавете разтопеното масло. Поръсете сиренето върху ябълките. Печете на 200 градуса за 40 минути, или докато топингът и кората станат златисто-кафяви. Поднесете така или гарнирано с една супена лъжица заквасена сметана.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта