Регистрация

Щрудел с ябълки и кайсии

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
553
Оцени рецептата

Няколко готови кори за баница

1/4 ч масло, разтопено

1/3 ч галета

3 ч ябълки, нарязани на парчета

1/2 ч захар

1/8 ч.л. сол

1/4 ч стафиди

1/2 ч кайсии, сушени, нарязани

1/4 ч бадеми, нарязани

1/4 ч.л. настъргана кора от лимон

Сокът на 1/2 лимон

Канела

Захар

 

Разгънете 1-2 кори, в зависимост от желаната дебелина. Оставете върху влажна кърпа, за да не пресъхва, докато работите. Сгорещете в микровълновата фурна за 30 секунди. Намажете с едната кора с разтопено масло. Поставете втория лист върху първия и намажете с масло и поръсете с галета. Смесете плодовете, захарта, ядките, лимоновата кора и сока. Поставете половината от тази смес на ръба на тестото, който е близо до вас в една лента. Навийте на руло. Поставете първия щрудел в намазана с масло тавичка. Намажете леко с разтопено масло, захар и канела. Повторете процедурата с останалите съставки. Печете щруделите поотделно за около 8-9 мин, като намажете веднъж с масло.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта