Шоколадова торта със зелени домати
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
2 1/2 ч брашно
1 3/4 ч кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. смляна канела
115 г неподсладен шоколад, разтопен
1 ч кисело мляко
1 чаша пюре от зелени домати
1/4 ч масло, меко
2 яйца
1 с.л. настъргана портокалова кора
Бита сметана (по желание)
Канела на прах (по желание)
Пресни малини (по желание)
Ленти портокалова кора (по желание)
За шоколадовата глазура:
115 г полу-сладък шоколад, разтопен
3 с.л. масло - разтопено
1 1/4 ч пудра захар
3 с.л. гореща вода
За блата: В купа, смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и канелата. Добавете разтопения шоколад, киселото мляко, доматите, маслото, яйцата и настърганата кора. Разбийте с миксера на ниска скорост само до смесване. Разбийте на умерена скорост за 2 мин. Изсипете в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Печете на 180 градуса за 35 - 40 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда. Поръсете с глазура всяка порция; сервирайте с разбита сметана и поръсено с канела и малини, ако желаете. За шоколадовата глазура: Разтопете шоколада и маслото на слаб огън, като се разбърква често. Отстранете от огъня. При разбъркване се добавят пресятата пудра захар и топлата вода. Добавете допълнително гореща вода, ако е необходимо, за да се получи желаната консистенция.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ