Торта с три вида мляко
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
1 1/2 ч брашно
1 с.л. бакпулвер
4 яйца, разделени
1 1/2 ч захар
1/2 ч мляко
Пресни ягоди и листа мента за украса (по желание)
За топинга:
1 консерва (340 г) евапорирано мляко
1 консерва (400 г) подсладено кондензирано мляко
2 ч мляко
1 консерва (450 г) заквасена сметана
1 ч захар
1/2 ч вода; топла
3 белтъка
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете и набрашнете правоъгълна тава за печене. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. В голяма купа с чисти бъркалки, разбийте белтъците на пяна. Добавете захарта постепенно, като разбивате, докато станат на сняг. Добавете жълтъците, един по един. Бавно добавете брашното и млякото. Изсипете сместа в подготвената тава и се пече докато ръбовете са златисто кафяви, около 40 до 45 минути, извадете от фурната и оставете да се охлади на решетка. За топинга: Смесете млякото и сметана (не разбивайте). Изсипете върху тортата и оставете докато сместа се абсорбира, 20 до 30 минути. Пригответе целувчения крем и се съхранява в хладилник: Смесете захарта и водата в тенджера. Оставете да престои, докато захарта се разтвори напълно. В чиста купа с електрически миксер с чисти бъркалки, разбийте белтъците. Изсипете бавно захарния сироп върху белтъците, като разбивате постоянно докато станат на сняг. Оставете в хладилника.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ