Торта с пресни плодове
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 пандишпанов блат
1 1/2 ч къпини
1 1/2 ч ягоди
1 ч червен или черен касис, почистен
1 1/2 ч череши без костилки
15 мл кирш
ягодов сос
бита сметана
пресни листа мента (за украса)
За ягодовия сос:
450 г ягоди, почистени
170 мл вода
1 с.л. захар
В голяма купа смесете всички плодове и частично намачкайте с гърба на лъжица, за да освободите част от сока им. Поръсете с кирша. Покрийте и оставете в хладилника. Пригответе блата. Постелете в подходяща форма найлоново фолио. Нарежете блата на филийки и подредете така, че да заеме формата на съда. Напълнете с плодовете и се покрива с още парчета от блата. Натиснете с някаква тежест, като например чиния, и се оставя в хладилника за 24 часа или една нощ. Извадете от формата с помощта на фолиото или като прокарате остър нож по ръба; обърнете в чиния. Украсете със сметана, ягодов сос и листа от мента.
За ягодовия сос:
В блендер, разбийте ягодите с водата на пюре. Оставете в хладилника.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ