Торта с кисело зеле
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1 ч захар
1/2 ч кафява захар
4 големи яйца
1 ч растително масло
450 г кисело зеле; изплакнато, отцедено
1 ябълка, обелена, настъргана и отцедена
1 ч орехи, натрошени
За глазурата с крема сирене:
450 г крема сирене, меко
1 ч пудра захар
3 1/2 ч сметана
2 с.л. настъргана портокалова кора
1 ч.л. канела
2 ч.л. ванилия
Загрейте фурната до 180ºС. Поставете восъчна хартия на дъното на две кръгли тави. Намаслете и набрашнете съда. Смесете брашното, бакпулвера, канелата, содата за хляб, солта и индийското орехче в средно голяма купа, оставете настрана. Смесете хубаво захарта. Разбийте с яйцата, след това и с олиото до смесване. Добавете киселото зеле, ябълката и ядките. Добавете брашнената смес и се разбърква, докато се навлажни. Изсипете сместа в подготвените тави. Пече се около 35 минути или докато клечка за зъби излезе чиста и тортата започне да се отдръпва от стените на съда. Оставете в съда за 10 минути, след това извадете, за да се охлади напълно. Намажете с глазурата с крема сирене - разбийте крема сиренето, като бавно добавяте захарта, до пухкав крем. Добавете сметаната, портокаловата кора, канелата и ванилията. Разбърква се добре.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ