Торта с канела и орехи
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1 ч квас
3 яйца
2/3 ч зехтин
2 ч брашно
1 ч захар
2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/3 ч масло, разтопено
1/2 ч гранулирана захар
1/2 ч кафява захар
1/2 ч овесени ядки
1 ч орехи, нарязани
1 1/2 ч.л. смляна канела
Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с мазнина правоъгълна тавичка и заделете. В голяма купа разбийте заедно кваса, яйцата и маслото. Добавете брашното, захарта, содата за хляб и солта. Заделете.
За да направите топинг, смесете маслото, гранулираната и кафява захар, овесените ядки, орехите и канелата.
Сложете половината от тестото в подготвената тава. Поръсете с половината от топинга, покрийте с останалото тесто и се поръсва с останалия топинг. Печете в продължение на 35 - 40 минути.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ