Среднощна торта
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
1 1/2 ч брашно
1 1/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч какао
2 големи яйца
1 1/4 ч захар
2/3 ч зехтин
1 ч мътеница
1 ч.л. ванилия
1/2 ч конфитюр от ягоди
За глазурата:
1 ч сметана
1/4 ч какао
1/4 ч пудра захар
Поставете восъчна хартия на дъното на две кръгли тави. В купа, пресейте заедно брашното, содата и какаото. В друга купа разбийте яйцата на пяна; постепенно добавете захарта; разбийте, докато се сгъсти и стане с цвят на слонова кост цвят. Към брашнената смес добавете олиото, мътеницата и ванилията; разбийте, докато сместа е гладка. Добавете яйчената смес. Изсипете сместа в подготвените съдове. Пече се на 180С във фурната, докато нож, поставен в центъра излезе чист, около 35 до 40 минути. С малка метална шпатула, разхлабете ръбовете; обърнете върху телени стелажи; охладете напълно. Слепете блатовете с 1/2 ч конфитюр. Разбийте заедно, докато се сгъсти, сметаната, какаото и пудрата захар. Намажете тортата със сметана отгоре и отстрани.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ