Регистрация

Сицилиански бисквитки с пълнеж от смокини

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
07 May
|
Видяна:
619
Оцени рецептата

8 ч брашно

3 ч пудра захар

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1 ч мазнина

2 жълтъка

2 ч.л. ванилия

Студена вода, колкото е необходимо

226 г сушени смокини

1/4 ч бренди или сладък вермут

1 ч ябълково пюре

1 1/2 ч.л. портокалова кора, ситно нарязана

3/4 ч стафиди, нарязани

170 г шоколад, на парченца

1 ч.л. бахар

3/4 ч захаросани лимонови резенчета, нарязани

1/2 ч печени бадеми, нарязани

1/4 ч меласа

1/2 ч орехи, нарязани

1/4 ч фурми, нарязани

1 ч.л. индийско орехче

1 ч.л. канела

1 ч.л. ванилия или бадемов екстракт

1/2 ч пудра захар

1 белтък

Сокът от 1/2 лимон

1 ч.л. ванилия

 

Пригответе тестото:

Комбинирайте брашното, пудрата захар, бакпулвера и солта. Нарежете мазнината в тази смес, добавете жълтъците и ванилията. Разбъркайте и омесете. Ако е малко сухо, добавете студена вода, по една супена лъжица наведнъж, докато се образува еластично тесто. Нарежете на четири части, омесете всяка добре, покрийте и оставете да втасват 1 час.

На плънката:

Потопете сушените смокини в гореща вода за около 5 минути, отцедете и нарежете на кубчета. Смесват се с всички други съставки за пълнежа и се съхранява в хладилник за 1-2 часа.

Подгответе глазурата:

Смесете всички съставки заедно и заделете.

За да направите бисквитките:

Разточете тестото на правоъгълник. Нарежете на ленти с широчина по 10 см. Сложете от плънката във всяка лента и навийте на руло. Притиснете краищата, за да се слепят. Нарежете диагонално на парчета и сложете върху ненамаслена тавичка за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути, до златист цвят. Намажете с глазурата докато са още горещи, върнете бисквитките във фурната за няколко минути.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта