Пъпешов чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
За блата:
1 1/2 ч натрошени бисквити
1/2 ч масло, разтопено
За пълнежа:
3 пакета по 225 г крема сирене
1 ч захар
1/8 ч.л. сол
4 яйца
2 с.л. пъпешов ликьор
За топинга:
2 ч заквасена сметана
1/4 ч захар
2 ч.л. пъпешов ликьор
За глазурата:
1 ч пъпешов ликьор
1 пакет неовкусен желатин
Топчета пъпеш за украса
За да направите блата: Смесете и притиснете съставките за блата в разглабяща се форма за торта, като покриете дъното и стените. За пълнежа: Оставете крема сиренето да омекне в голяма купа. Смесете с една чаша захар и солта, разбийте на крем. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Добавете ликьора. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете на 180С в продължение на 50 минути или до втвърдяване в центъра. Оставете да престои 15 минути. Включете фурната на 225С. Смесете сметаната, захарта и ликьора за топинга. Изсипете сместа върху готовата торта. Печете още 10 минути. За глазурата: Сложете ликьора и желатина в тенджера и оставете да заври; охладете. Подредете топчетата пъпеш върху тортата и полейте с глазурата. Оставете в хладилника докато се охлади и желатинът стегне и поднесете.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ