Регистрация

Пармезанов кекс с тиквички

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
17 Dec
|
Видяна:
791
Оцени рецептата

3 ч брашно

1 ч настъргани тиквички

1/4 ч захар

1/4 ч настърган пармезан

5 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1 1/2 ч.л. сол

1/3 ч маргарин

1 ч мляко

2 с.л. лимонов сок

2 яйца

2 с.л. лук, наситнен

 

Смесете лимоновия сок и млякото; заделете. Загрейте фурната до 180ºС. Намажете с масло тавичка за хляб. Смесете брашното, тиквичките, захарта, бакпулвера, содата и солта. В тенджера се разтапя маслото; добавят се млякото и лимоновия сок, яйцата и лукът и се разбърква до гладкост. Добавете течната смес при сухите съставки; разбъркайте докато се навлажнят. Изсипете в подготвения съд за печене. Пече се 55-60 минути, докато клечка за зъби излезе чиста.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта