Регистрация

Орехови курабийки

Автор:
jeni
|
Дата:
23 Jan
|
Видяна:
895
Оцени рецептата

1 ч захар

1/2 ч неосолено масло

1/2 ч мас

1 жълтък

1 ч.л. ванилия

2 1/4 ч брашно

3/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. семена анасон, фино счукани

1 щипка сол

1/2 ч орехи, нарязани фино

 

1. Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте на крем 3/4 чаша захар, маслото и свинската мас в голяма купа с електрически миксер на висока скорост; около 3 минути. Добавете жълтъка и ванилията и се разбива до гладкост. Добавете брашното, канелата, анасона и солта и разбийте до смесване. Добавете орехите.

2. Направете топчици от тестото с големина на орех. Сложете останалата 1/4 чаша захар в чиния; оваляйте тестените топчета в захар. Подредете ги на 12-13 см разстояние една от друга в ненамаслена тавичка. Натиснете всяка топка с дъното на чаша, потопена в захар до кръг с около 0,5 см дебелина.

3. Пече се 10 минути. Намалете фурната до 150С и продължете печенето, докато леко покафенеят, 12 до 15 минути. Прехвърлете да се охладят.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта