Орехови курабийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч захар
1/2 ч неосолено масло
1/2 ч мас
1 жълтък
1 ч.л. ванилия
2 1/4 ч брашно
3/4 ч.л. канела
1/4 ч.л. семена анасон, фино счукани
1 щипка сол
1/2 ч орехи, нарязани фино
1. Загрейте фурната до 180ºС. Разбийте на крем 3/4 чаша захар, маслото и свинската мас в голяма купа с електрически миксер на висока скорост; около 3 минути. Добавете жълтъка и ванилията и се разбива до гладкост. Добавете брашното, канелата, анасона и солта и разбийте до смесване. Добавете орехите.
2. Направете топчици от тестото с големина на орех. Сложете останалата 1/4 чаша захар в чиния; оваляйте тестените топчета в захар. Подредете ги на 12-13 см разстояние една от друга в ненамаслена тавичка. Натиснете всяка топка с дъното на чаша, потопена в захар до кръг с около 0,5 см дебелина.
3. Пече се 10 минути. Намалете фурната до 150С и продължете печенето, докато леко покафенеят, 12 до 15 минути. Прехвърлете да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ