Орехова торта с крем кафе
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
2 ч.л. масло
2 ч.л. брашно
За блата:
85 г орехи
115 г пудра захар
4 белтъка
За крема:
3 жълтъка
3 с.л. пудра захар
115 мл силно кафе
80 г тъмен шоколад, разтопен
60 мл порто
300 г сметана
За украса:
Орехови половинки
Загрейте фурната до 170 градуса. Намажете с мазнина и набрашнете кръгла тавичка за торта. Нарежете половината орехи и смелете останалите. Смесват се със захарта. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги комбинирайте с ореховата смес. Изсипете в подготвения съд и печете в продължение на 15-20 минути. Обърнете върху решетка и се оставя да се охлади. Пригответе крема. Разбийте жълтъците и захарта на крем в топлоустойчива купа. Добавете кафето и поставете купата над тенджера с гореща вода. Разбийте сместа до сгъстяване. Добавете шоколада. Добавете портото. Оставете да се охлади, като разбърквате от време на време. Разбийте сметаната и я смесете със студената смес с кафе. Покрийте тортата. Сложете я в хладилника за 2 часа. Преди сервиране, украсете с орехите.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ