Морковена торта с пюре от сини сливи
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
1/4 ч орехи, препечени и едро нарязани
2 1/2 ч брашно
2 ч.л. канела
2 ч.л. бакпулвер
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. сол
2 големи яйца
2 големи белтъка
2 ч захар
1 ч пюре от сини сливи (вж. по-долу)
1/2 ч растително масло
2 ч настъргани моркови (5-6 малки)
225 г натрошен ананас, отцеден
За глазурата:
340 г крема сирене, меко
1/2 ч пудра захар
1 1/2 ч.л. чист екстракт от ванилия
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете три кръгли тавички. Постелете дъната с восъчна хартия и оставете настрана. В купа, смесете брашното, канелата, бакпулвера, содата за хляб и солта. В голяма купа, разбийте заедно яйцата и белтъците. Добавете захарта, пюрето от сливи и маслото и разбийте до гладкост. Добавете сместа с брашно към сместа с яйце и се разбърква с дървена лъжица до смесване. Добавете морковите, ананаса и препечените орехи. Разделете тестото в подготвените тави и печете в продължение на 30 до 35 минути при 180 градуса или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Оставете да изстине в продължение на 5 минути в съда. Разхлабете стените и обърнатите блатовете върху решетка. Отлепете хартията и оставете да се охладят напълно.
За пюрето от сини сливи: В кухненски робот, смесете 1 чаена чаша сушени сини сливи без костилка с 6 супени лъжици гореща вода; разбийте до гладкост.
За глазурата:
В купа, смесете крема сиренето, захарта и ванилията; разбийте с електрически миксер, докато сместа е гладка и кремообразна.
На тортата: Сложете 1 блат върху чиния за сервиране. Нанесете непълна 1/2 чаша глазура отгоре. Покрийте с друг блат и намажете още 1/2 чаша глазура. Поставете третия блат отгоре и намажете с останалата глазура.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ