Регистрация

Малинови сладки

Автор:
gabi
|
Дата:
07 May
|
Видяна:
629
Оцени рецептата

За тестото:

113 г горчив шоколад, нарязан

56 г неподсладен шоколад, нарязан

1/2 ч безсолно масло

1 1/4 ч захар

3 големи яйца

1 1/2 ч.л. ванилия

3/4 ч.л. сол

3/4 ч брашно

За топинга:

226 г крема сирене, меко

2/3 ч захар

2 ч.л. пресен лимонов сок

1 голямо яйце

1/2 ч.л. ванилия

1/4 ч.л. сол

2 с.л. брашно

1 1/2 ч малини

1 с.л. захар

Пудра захар за поръсване (по желание)

 

Загрейте фурната до 180 градуса и намажете с масло и поръсете с брашно тава за печене. Направете тестото, като разтопите шоколада с маслото на водна баня, като разбърквате непрекъснато. Оставете да се охлади. Прибавете захарта и яйцата, едно по едно, разбъркайте хубаво и прибавете ванилията и солта. Смесете с брашното и разпределете тестото равномерно в приготвената тавичка. Направете топинга, като смесите в купа с електрически миксер крема сиренето и захарта, до побеляване и пухкавост. Смесете с лимоновия сок, яйцето, ванилията и солта. Смесете с брашното и разпределете равномерен слой върху тестото. Поръсете малините върху топинга и се поръсва със захар. Печете сладкиша в средата на фурната за 35 до 40 минути, или докато отгоре е набъбнал и е с бледо златист цвят. Охладете напълно в тавичката в продължение на поне 6 часа или за през нощта. Нарежете на квадрати и се поръсват с пудра захар. Сервирайте сладките студени или на стайна температура.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта