Малинови сладки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
113 г горчив шоколад, нарязан
56 г неподсладен шоколад, нарязан
1/2 ч безсолно масло
1 1/4 ч захар
3 големи яйца
1 1/2 ч.л. ванилия
3/4 ч.л. сол
3/4 ч брашно
За топинга:
226 г крема сирене, меко
2/3 ч захар
2 ч.л. пресен лимонов сок
1 голямо яйце
1/2 ч.л. ванилия
1/4 ч.л. сол
2 с.л. брашно
1 1/2 ч малини
1 с.л. захар
Пудра захар за поръсване (по желание)
Загрейте фурната до 180 градуса и намажете с масло и поръсете с брашно тава за печене. Направете тестото, като разтопите шоколада с маслото на водна баня, като разбърквате непрекъснато. Оставете да се охлади. Прибавете захарта и яйцата, едно по едно, разбъркайте хубаво и прибавете ванилията и солта. Смесете с брашното и разпределете тестото равномерно в приготвената тавичка. Направете топинга, като смесите в купа с електрически миксер крема сиренето и захарта, до побеляване и пухкавост. Смесете с лимоновия сок, яйцето, ванилията и солта. Смесете с брашното и разпределете равномерен слой върху тестото. Поръсете малините върху топинга и се поръсва със захар. Печете сладкиша в средата на фурната за 35 до 40 минути, или докато отгоре е набъбнал и е с бледо златист цвят. Охладете напълно в тавичката в продължение на поне 6 часа или за през нощта. Нарежете на квадрати и се поръсват с пудра захар. Сервирайте сладките студени или на стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ