Лимонов сладкиш
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 3/4 ч универсално брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч масло или маргарин; меко
1 ч пудра захар
1 голямо яйце
1 ч кокосови стърготини
1 с.л. лимонова кора; настъргана
За лимоновата глазура:
2 ч пудра захар пресята
1/4 ч пресен лимонов сок
1/3 ч кокосови стърготини
1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете тавичка с размери 23x33 см.
2. Смесете брашното и солта в средно голяма купа. Разбийте маслото с пудрата захар в голяма купа на миксер, до побеляване и докато се получи пухкава смес. Прибавете яйцето. На ниска скорост, постепенно прибавете брашнената смес и разбийте до смесване. Прибавете кокоса и лимоновата кора. Разпределете в приготвената тавичка и печете 30 до 35 минути, докато стане златисто-кафяво.
3. На лимоновата глазура: Разтопете пудрата захар в лимоновия сок в средно голяма купа, докато се получи гладка смес. 4. Полейте с глазурата топлия сладкиш. Поръсете с кокос. Охладете напълно и нарежете на триъгълници от по 5 см.
За 4 дузини.
Хранителен състав: 90 калории, 5 грама мазнини, 69 мг натрий и 15 мг холестерол
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ