Лимонова торта с маково семе
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
3/4 ч слънчогледово олио
1 ч захар
4 яйца
1/4 ч мляко
2 ч.л. ванилия
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1/4 ч маково семе
1/4 ч.л. фино настъргана лимонова кора
За глазурата:
1/2 ч захар
1/2 ч прясно изцеден лимонов сок
1. С електрически миксер разбийте олиото, захарта и яйцата. Добавете млякото и ванилията. Разбийте до хомогенност.
2. Пресейте заедно брашното и бакпулвера. Добавете солта и маковото семе. На ниска скорост добавете сухите съставки при течните и разбийте до смесване.
3. Добавете лимоновата кора и разбъркайте на ръка. Изсипете течното тесто в намаслена форма за кекс. Печете на 180 градуса във фурната за 40 - 50 минути или до готовност.
4. За да направите глазурата смесете 1/2 чаша захар и лимоновия сок. Сгорещете, като се разбърква, само докато захарта се разтвори.
5. Извадете кекса от фурната, охлаждат се 10 минути, след това обърнете върху чиния. С помощта на вилица, надупчете цялата повърхност на кекса и внимателно полейте с глазура. Оставете да попие преди сервиране.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ