Лимонова торта с маково семе в буркан
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Лимонова торта с маково семе в буркан
2 2/3 чаши захар
2/3 чаша мазнина за сладкиши
4 яйца
1/2 чаша пресен лимонов сок
1/4 чаша вода
3 супени лъжици настъргана лимонова кора
1 чаена лъжичка лимонов екстракт
1/2 чаша маково семе
3 1/2 чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 чаени лъжички сода за хляб
1 чаена лъжичка сол
7 3-литрови буркана с широко гърло - стерилизирани
В голяма купа разбийте сметаната, захарта и мазнината с електрически миксер. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Добавете лимоновия сок, водата, лимоновата кора, екстракта и маковото семе. Поставете сухите съставки в отделна голяма купа и разбийте. Добавете течните съставки към сухите съставки и разбъркайте с лъжица. Поставете по 1 чаша тесто в 7 стерилизирани, добре намаслени буркана от по 3 литра, с широко гърло. Избършете тестото от ръба. Поставете върху хартия за печене на 160 градуса и печете във фурната за 55 минути или докато клечка за зъби поставена в центъра излезе чиста. Избършете ръбчетата и затворете със стерилизирани капачки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ