Регистрация

Лесна домашна торта с шоколад и бисквити

Автор:
radito
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
49
Оцени рецептата

Тази торта изглежда като направена от професионален сладкар, приготвя се лесно и е доста вкусна. Прави се без печене, без мешане на теста и въртене на сложни кремове, затова ако обичате да хапвате сладкиши, но не можете да се пречупите да ги направите у дома си, можете да започнете с тази рецепта. Така ще ви дойде самочувствие, щом видите крайния резултат.

Необходими продукти:

200 г млечен шоколад

100 г черен шоколад

150 г масло

500 мл течна готварска сметана

300 г бисквити

100 г лешници, кашу или бадеми

Начин на приготвяне:

Разделете в тенджера и в касерола сметаната, като в тенджерата сипете 400 мл, а в касеролата - 100 мл. Оставете касеролата настрани - ще ви трябва по-късно. Тенджерата сложете на котлона да загрява на умерен огън. През това време натрошете на едро бисквитите и нарежете с нож ядките на не много дребни парченца.

Когато сметаната е подгрята, но не кипи, натрошете в нея млечния шоколад и добавете 100 г от маслото. Бъркайте докато се разтвори напълно. Оставете да кипне. След това махнете от огъня, добавете бисквитите и ядките и разбъркайте. Получената смес прехвърлете във формичка за торти. Най-лесно ще е ако си вземете с махащо се дъно. Аз си купих за 6 лева такава. Тъй като готовите блатове в магазина са с диаметър 24 см., най-добре се спрете на този размер. Може да потрябва за бъдещи нужди.

Та... заравнете сместа във формичката и приберете в хладилника за минимум 1-2 часа. Трябва да се стегне. След това подгрейте сметаната от касеролата с маслото и кафявия шоколад. Бъркайте докато сместа стане еднородна - не е нужно дори и да кипва. Залейте с този сос стегнатата торта, за да се получи идеална шоколадова шапчица. Върнете обратно в хладилника да се стегне.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта