Регистрация

Кекс с круши

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
795
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. смляна канела

1/2 ч.л. смлян карамфил

1/4 ч.л. сол

1 голямо яйце

2 големи белтъка

1/2 ч кафява захар

2 с.л. растително масло

1/4 ч мед

3 с.л. неподсладен ябълков сок

1 ч.л. настърганата лимонова кора

1 ч круши, обелени, нарязани

3/4 ч стафиди

 

Загрейте фурната до 180 градуса; покрийте форма за кекс с незалепващ спрей за готвене. Смесете брашното с бакпулвера, содата, канелата, карамфила и солта; заделете. Разбийте яйцето, белтъците, кафявата захар и олиото с електрически миксер на средна скорост, до гладкост. Добавете меда, ябълковия сок и лимоновата кора и разбийте отново. Ако крушите не са сочни, се добавят още няколко супени лъжици ябълков сок. Добавете брашното, крушите и стафидите в течното тесто и разбъркайте на ръка, докато се смесят. Изсипете тестото в подготвената тава и се пече в продължение на 40 до 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охладете в съда за около 10 минути. Обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта