Регистрация

Кекс с "Бейлис" и кафе

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
10 Nov
|
Видяна:
783
Оцени рецептата

1 1/2 ч масло или маргарин, меко

3 ч захар

6 големи яйца

1 1/2 ч.л. разтворимо кафе

1/4 ч вода, кипяща

1/2 ч шоколадов ликьор "Бейлис"

4 чаши брашно

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. бадемов екстракт

За глазурата с "Бейлис":

1 ч.л. разтворимо кафе на гранули

2 с.л. вода, кипяща

1 1/2 с.л. шоколадов ликьор "Бейлис"

2/3 ч пудра захар

3 с.л. филирани бадеми - препечени

 

Разбийте маслото на средна скорост с електрически миксер, около 2 минути. Постепенно добавете захарта и се бие при средна скорост 5-7 минути. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Разтворете кафето във вряща вода и добавете ликьора. Добавете брашното при маслото, като редувате с кафената смес и като започнете и завършите с брашнената смес. Смесете при ниска скорост само до смесване след всяко добавяне. Добавете екстрактите. Изсипете сместа в намазана и набрашнена форма за кекс. Печете на 150С в продължение на 1 час и 40 минути или до готовност. Охлажда се в съда за 10-15 минути, след което се изважда и се оставя да се охлади 30 минути. Намажете с глазурата и поръсете с бадеми.

За глазурата:

Разтворете кафето гранули във вода; добавете ликьора и пудрата захар, Разбърква се до смесване. 





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта