Регистрация

Канелени кифлички със стафиди

Автор:
Rayna Serafimova
|
Дата:
03 May
|
Видяна:
837
Оцени рецептата

450 г замразено тесто, размразено

1/4 ч разтопено масло, разделено

1/2 ч захар

2 ч.л. канела

1/3 ч стафиди

2 с.л. смлени бадеми, препечени

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/2 ч пресята пудра захар

2 1/2 ч.л. лимонов сок

 

Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност на правоъгълник с размери 35 х 20 см. Намажете повърхността на тестото с 2 супени лъжици разтопено масло. Комбинирайте 1/2 чаша захар и следващите 4 съставки в малка купа; поръсете тестото, като оставите 1,3 см граница от всички страни. Като започнете от дългата страна, навийте на руло. Нарежете на 12 колелца; поставете ги в леко намазана с масло тавичка. Намажете с останалите 2 супени лъжици разтопено масло. Покрийте и се съхранява в хладилник за 8 часа. Извадете от хладилника и оставете да втасат на топло място (30ºС), докато удвоят обема си. Печете на 180ºС за 20 до 25 минути. Комбинирайте пудрата захар и лимоновия сок; поръсете върху топлите кифлички.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта