Регистрация

Замразен лимонов пай

Автор:
jordana
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
798
Оцени рецептата

1 1/3 чаши фина захар

2 2/3 чаши пълномаслена сметана

Сокът и настърганата кора на 4 лимона

1 щипка сол

1 кора за пай с джинджифил (заделете малко трохи за поръсване)

лимонова кора – настъргана за украса, по избор

 

1) Постелете кората в тавичка за пай с диаметър 20 или 23 см.

2) В средно голяма купа, смесете захарта, сметаната, лимоновата кора и сок и солта, докато захарта се разтвори. Изсипете сместа в охладената кора и замразете за няколко часа или за през нощта. Поръсете отгоре със заделените трохи преди сервиране. Може да поръсите и с малко настъргана лимонова кора.

За 8 парчета.

 





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта