Домашни гевреци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч топла вода
1/2 ч брашно
1 ч.л. захар
4 1/2 ч брашно (или колкото е необходимо)
1 пакет суха мая
1 с.л. сол
За водната баня
4 ч вода
2 с.л. сол
4 с.л. захар
В малка купа смесете 1/2 чаша топла вода, захарта и маята. Разбъркайте и оставете да престои, докато се разпени, около 10 мин. В купа, разбийте с миксер 2 ч брашно, солта и останалата 1 1/2 ч топла вода. Добавете сместа с маята и разбийте за 5 минути на умерено ниска скорост. Покрийте тестото и оставете да втасва за около 2 ч. Постепенно добавете още 2 чаши брашно в тестото. Поръсете останалото брашно върху работната повърхност и обърнете тестото. Омесете до гладкост. Сложете тестото в ненамаслена купа и оставете да втаса, докато удвои обема си - около час или повече. Омесете отново. Извадете от купата и нарежете на 12 парчета. Покрийте със суха кърпа, след това с една влажна и оставете за 10 минути. Вземете по едно парче от тестото и започнете да приготвяте гевреците. Разточете всяко на дълго руло, около 20 см. Навлажнете краищата и ги притиснете здраво един към друг. Трябва да се получи стегнат пръстен. Поставете върху суха кърпа. Когато всички са готови, ги покрийте с друга суха кърпа, след което с една влажна. Оставете да втасват около 30 мин. През това време загрейте фурната до 210С. Пригответе водната баня, като смесите водата и солта в голяма тенджера и оставете на слаб огън. Когато гевреците са готови, пуснете по около 3 наведнъж в къкрещата водна баня. Като поддържате огъня много слаб, сварете гевреците за около 1 мин. от всяка страна. Извадете с решетъчна лъжица. Поставете в тава, застлана с (ненамазана) пергаментова хартия. Пече се в центъра на фурната за 10 мин.; Гевреците не трябва да покафеняват. Обърнете и да се върнете във фурната за още 5 минути, или докато гевреци се зачервят. Охлажда се върху решетка. Съхраняват се в найлонова торбичка в хладилник до 2 дни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ