Бохемска плитка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
1/2 чаша вода
2 пакета мая
1 1/2 ч мляко, хладко
1/2 ч захар
2 ч.л. сол
2 яйца
1/2 чаша мазнина
7 1/2 ч брашно
2 ч.л. настърганата лимонова кора
1/4 ч.л. индийско орехче
1 ч стафиди
1 ч бадеми, бланширани
коктейлни черешки, разполовени
орехови половини, нарязани
1 жълтък
1 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Смесете водата, маята, млякото, захарта, солта, яйцата, мазнината, половината брашно, лимоновата кора, индийското орехче, стафидите и бадемите. Добавете брашно, докато тестото стане гладко. Замесете тестото върху набрашнена дъска до гладкост и еластичност. Поставете в намазана купа, обърнете, за да се покрие с мазнината, покрийте с влажна кърпа и оставете на топло място, за да втаса и увеличи обема си два пъти, около 1 1/2 часа. Омесете отново. Срежете наполовина. Заделете едната половина настрана и разделете другата на 4 равни части. Оформете три от парчетата на дълги ленти и сплетете на плитка върху леко намазана тавичка. Закрепете краищата и ги подгънете навътре. Вземете четвъртото парче и разделете на три и направете втора по-малка плитка, която се поставя върху първата. Повторете с другата половина от тестото върху втора намазана тава. Покрийте всяка плитка хлабаво с влажна кърпа и оставете да втаса в продължение на 45 минути до един час. Украсете с череши и/или орехи. Намажете хляба с глазура, направена от яйчен жълтък и 1 с.л. вода и се пече на 180 градуса за около 30-40 минути, до златисто кафяво. Когато хлябът се е охладил напълно, се замесва глазура с пудра захар от четири с.л. масло, около 1/3-1/2 ч мляко и достатъчно пудра захар, докато се получи гъста консистенция, която се поръсва върху хляба.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ