Шоколадова торта фъдж
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г млечен шоколад, разтопен
225 г полу-сладък шоколад, разтопен
340 г меко масло
За блата:
3 ч брашно
2 ч кафява захар
2 1/4 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода за хляб
3/4 ч.л. сол
1 1/2 ч мляко
3 яйца
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
115 г неподсладен шоколад
170 г меко масло
За глазурата:
Сложете маслото в купа и разбийте с охладения разтопен шоколад, докато сместа е гладка, около 3 минути.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете с масло две кръгли тави за торта (23 см диаметър) и ги постелете с намаслена и набрашнена хартия за печене или восъчна хартия.
За блата:
В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта много добре. В малка купа, разбийте около 1/2 чаша мляко с яйцата и ванилията. Заделете. Нарежете шоколада на едри парчета и го разтопете на водна баня. Смесете останалата чаша мляко и маслото със смесените сухи съставки и разбийте за 1 1/2 минути. Добавете яйчената смес на 3 части и разбивайте за 20 секунди след всяко добавяне. Добавете разтопения шоколад и разбийте само до смесване. Изсипете тестото в подготвените тави и се пече в центъра на предварително загрята фурна, докато отскача при допир притиска в средата, между 25 и 30 минути. Оставете да изстине в съда за 10 минути. Извадете от тавата и оставете да се охлади напълно преди глазиране. Намажете единия блат с крема и покрийте с втория. Намажете тортата отстрани и отгоре с останалия крем.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ