Яхния по марокански
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г агнешко, нарязано на кубчета от по 2,5 см – възможно най-нетлъстото месо
2 ч лук; нарязан
1 скилидка чесън, счукан
1/2 ч вода
2 консерви (425 г) нахут; отцедени
2 консерви домати, без сол; 400 г, нарязани
1/3 ч доматено пюре
1/3 ч бели стафиди
1/4 ч филиран бадем
1/2 ч.л. черен пипер, прясно смлян
1/2 ч.л. мащерка, сушена, счукана
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела, смляна
1/4 ч.л. бахар; смлян
1/8 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч бульон
4 ч кус-кус, топъл, сварен, приготвен без мазнина
Листа кориандър за украса
Напръскайте леко сгорещен тиган със спрей за готвене и добавете агнешкото. Запържете до покафеняване бързо на средно висока температура, докато краищата на кубчетата месо започнат да стават хрупкави. Отцедете мазнината от тигана. Добавете лука, чесъна и водата и оставете да кипне, варете на умерен огън, докато лукът стане полупрозрачен. Добавете 3/4 чаши нахут, неотцедените домати, доматеното пюре, стафидите, бадемите, черния пипер, мащерката, солта, канелата, бахара, червения пипер и бульона. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за 1 1/2 часа или докато агнешкото стане много крехко. Добавете останалия нахут и оставете да къкри още 10 минути или до желаната консистенция. Сервирайте върху горещия кус-кус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ