Регистрация

Яхния по марокански

Автор:
jordana
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
966
Оцени рецептата

450 г агнешко, нарязано на кубчета от по 2,5 см – възможно най-нетлъстото месо

2 ч лук; нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч вода

2 консерви (425 г) нахут; отцедени

2 консерви домати, без сол; 400 г, нарязани

1/3 ч доматено пюре

1/3 ч бели стафиди

1/4 ч филиран бадем

1/2 ч.л. черен пипер, прясно смлян

1/2 ч.л. мащерка, сушена, счукана

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела, смляна

1/4 ч.л. бахар; смлян

1/8 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч бульон

4 ч кус-кус, топъл, сварен, приготвен без мазнина

Листа кориандър за украса

 

Напръскайте леко сгорещен тиган със спрей за готвене и добавете агнешкото. Запържете до покафеняване бързо на средно висока температура, докато краищата на кубчетата месо започнат да стават хрупкави. Отцедете мазнината от тигана. Добавете лука, чесъна и водата и оставете да кипне, варете на умерен огън, докато лукът стане полупрозрачен. Добавете 3/4 чаши нахут, неотцедените домати, доматеното пюре, стафидите, бадемите, черния пипер, мащерката, солта, канелата, бахара, червения пипер и бульона. Оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за 1 1/2 часа или докато агнешкото стане много крехко. Добавете останалия нахут и оставете да къкри още 10 минути или до желаната консистенция. Сервирайте върху горещия кус-кус.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта