Регистрация

Агнешки ребра в марината

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
30 Apr
|
Видяна:
3171
Оцени рецептата

За маринатата:

4 моркова

2 стръка целина

3 средни глави лук

2 връзки мащерка

10 дафинови листа

1 връзка розмарин

1 връзка магданоз

4 скилидки чесън, небелени

1 с.л. зърна черен пипер

2 ч олио

За агнешкото:

2 парчета агнешки ребра

2 агнешки кокала

8 големи гъби

2 връзки прясна мента

1 1/2 ч червено вино

1,8 л сос демиглас, агнешки или телешки

Букет гарни - смес от мащерка, розмарин, магданоз и дафинов лист, завързани в тензух

113 г шунка, сварена, нарязана на жулиени

1 голяма кисела краставичка, нарязана на жулиени

113 г масло

2 средни моркова

1 ч снежен грах

1 с.л. захар

Сол (на вкус)

Пипер (на вкус)

Кресон (за украса)

 

На маринатата:

Нарежете на кубчета морковите, целината и лука. Нарежете едро мащерката, дафиновите листа, розмарина, магданоза и чесъна. Добавете олиото и разбъркайте всички съставки заедно в голяма купа. Втрийте сместа върху агнешкото и мариновайте за 48 часа, обръщайки се от време на време.

На месото:

Махнете агнешкото от маринатата и отцедете. Прецедете зеленчуците от маринатата и заделете. В голям тиган за пържене, запържете до кафяво агнешките кости на 250С в продължение на 15 минути. Добавете зеленчуците от маринатата и пържете още пет минути. Прецедете съдържанието на тигана, за да премахнете мазнините и след това прехвърлете костите и зеленчуците в тенджера. Добавете шест нарязани гъби и джоджена, след това соса демиглас и червеното вино. Сложете букета гарни и гответе два часа. Прецедете този сос в тиган. Загрейте соса. Добавете шунката, киселата краставичка и останалите две гъби в соса и опитайте подправките. Овкусете със сол и черен пипер агнешкото и се поръсва с мащерка. Сложете месото в тава и печете 15-18 минути. Извадете от тавата и оставете за 5 мин. преди да нарежете. Бланширайте морковите и снежния грах, а след това леко ги задушете в масло и заделете. (Овкусете граха със сол, захар и черен пипер.) Нарежете ребрата на две, по четири ребра на човек. Стоплете соса и полейте около месото. Гарнирайте със сотираните моркови, снежен грах и кресон.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта