Агнешко задушено
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,5 кг агнешки врат, нарязан на големи кубчета
2 дафинови листа
10 цели зърна черен пипер
1 ч.л. сушени листа мащерка
1 с.л. сол
1 скилидка чесън, обелена и счукана
3 ч вода
3 средно големи моркова, обелени и тънко нарязани
3 ч картофи, нарязани на кубчета от по 1 см
6 с.л. брашно
3/4 ч студена вода
1. Поставете агнешкото, дафиновите листа, пипера, мащерката, солта, чесъна и 3 чаши вода в дълбок, 3-литров, топлоустойчив, неметален съд за готвене.
2. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 5 минути.
3. Отстранете пяната, ако се образува такава.
4. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 25 минути или докато агнешкото е почти омекнало. Разбърквайте от време на време.
5. Добавете морковите и картофите и сгорещете, покрито в микровълновата фурна за 20 минути или докато агнешкото и зеленчуците са крехки. Разбърквайте от време на време.
6. Докато агнешкото и зеленчуците се охлаждат, смесете 6 супени лъжици брашно и 3/4 чаша вода в малка купа.
7. Махнете дафиновите листа и пипера от яхнията.
8. Постепенно се добавя сместа с брашното в яхнията и сгорещете за 3 минути или докато сосът се сгъсти и стане гладък.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ