Регистрация

Агнешки пържоли с маслен сос

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
03 May
|
Видяна:
1011
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 големи сочни агнешки пържоли

сол и пипер

пушен, сладък или лют пипер

2 с.л. олио

60 г масло

4 скилидки чесън

1 с.л. суха мащерка или 3 клонки прясна мащерка

лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

Не позволявайте да ви минават идеи да начукате пържолите. Само ще унищожите хубавото месо. Вместо това го обтрийте със сол и пипер и покапете с 2 с.л. олио.

Маслото разтопете на стайна температура докато се превърне в приятен крем. Разбъркайте с мащерката, червения пипер и намачкания чесън.

Сгорещете силно тиган. Пригответе си тава, в която директно да вадите пържолите и включете фурната да загрява на 180 градуса. Слагайте пържола в силно сгорещения тиган и след минутка обръщайте от другата страна. После редете в тавата.

Намажете пържолите с част от маслото, обърнете ги и намажете по-щедро от горната страна. След това печете до желаната готовност - между 20 и 35 минути.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта