Агнешко по азиатски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г агнешка кайма
4 с.л. пресен босилек, ситно нарязан
3 с.л. смлян пресен кориандър
1 с.л. ситно нарязан джинджифил
2 ч.л. ситно нарязан чесън
1 ч.л. сол
2 ч.л. съчуански пипер, печен и смлян
2 ч.л. едро нарязани сушени люти чушки
1 с.л.светъл соев сос
1 с.л. тъмен соев сос
2 с.л. оризово вино или сухо шери
2 ч.л. китайско сусамово масло
220 г агнешко було
Накиснете булото в купа със студена вода. В средно голяма купа, смесете каймата с всички съставки, с изключение на булото. Нарежете булото на 20 квадрата от по 10 см. Поставете няколко супени лъжици от агнешката смес върху единия край на квадратите було и сгънете във формата на пакет. Повторете, докато изразходвате цялата смес. Увийте пакетите добре в найлоново фолио и съхранявайте в хладилник. Около 40 минути преди готвене, запалете скарата и изпечете пакетчетата за около 8 минути от всяка страна или до готовност (трябва да са твърди на пипане). За 6 до 8 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ