Регистрация

Агнешко по азиатски

Автор:
Savatova
|
Дата:
02 Apr
|
Видяна:
1443
Оцени рецептата

450 г агнешка кайма

4 с.л. пресен босилек, ситно нарязан

3 с.л. смлян пресен кориандър

1 с.л. ситно нарязан джинджифил

2 ч.л. ситно нарязан чесън

1 ч.л. сол

2 ч.л. съчуански пипер, печен и смлян

2 ч.л. едро нарязани сушени люти чушки

1 с.л.светъл соев сос

1 с.л. тъмен соев сос

2 с.л. оризово вино или сухо шери

2 ч.л. китайско сусамово масло

220 г агнешко було

 

Накиснете булото в купа със студена вода. В средно голяма купа, смесете каймата с всички съставки, с изключение на булото. Нарежете булото на 20 квадрата от по 10 см. Поставете няколко супени лъжици от агнешката смес върху единия край на квадратите було и сгънете във формата на пакет. Повторете, докато изразходвате цялата смес. Увийте пакетите добре в найлоново фолио и съхранявайте в хладилник. Около 40 минути преди готвене, запалете скарата и изпечете пакетчетата за около 8 минути от всяка страна или до готовност (трябва да са твърди на пипане). За 6 до 8 порции.

 





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта