Регистрация

Топла агнешка салата със смесени зеленчуци

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
09 Jun
|
Видяна:
772
Оцени рецептата

За дресинга:

1/2 ч зехтин

1/2 ч зеленчуково олио

1/2 ч мента, прясна, нарязана

1/2 ч босилек, пресен, нарязан

1/4 ч балсамов оцет

2 големи глава лук шалот, разполовени

1 ч.л. дижонска горчица

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. захар

За агнешкото:

340 г агнешко месо от бут, нарязано на филийки

7 ч пресни смесени зелени салати

255 г артишок

1 голяма червена чушка - нарязана на тънки ленти

280 г гъби

1/2 ч мента, прясна, нарязана

1/2 ч пресен босилек, нарязан фино

босилек, пресен за украса

стръкчета мента, за украса

 

Смесете първите 10 съставки в блендер или кухненски робот до гладкост. Загрейте 1/4 ч от дресинга в голям тиган на умерено силен огън. Добавете агнешкото и гответе, като се разбърква често, около 3 мин. Отцедете. Прехвърлят се в купа. Поръсете със сол и пипер. Смесете зелените салати, артишока, чушката, гъбите, 1/2 чаша мента и 1/2 чаша босилек в купа. Добавете достатъчно дресинг на вкус и разбъркайте леко. Насипете салатата в чинии. Покрийте с месо. Украсете с босилека и ментата.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта