Топла агнешка салата със смесени зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За дресинга:
1/2 ч зехтин
1/2 ч зеленчуково олио
1/2 ч мента, прясна, нарязана
1/2 ч босилек, пресен, нарязан
1/4 ч балсамов оцет
2 големи глава лук шалот, разполовени
1 ч.л. дижонска горчица
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. захар
За агнешкото:
340 г агнешко месо от бут, нарязано на филийки
7 ч пресни смесени зелени салати
255 г артишок
1 голяма червена чушка - нарязана на тънки ленти
280 г гъби
1/2 ч мента, прясна, нарязана
1/2 ч пресен босилек, нарязан фино
босилек, пресен за украса
стръкчета мента, за украса
Смесете първите 10 съставки в блендер или кухненски робот до гладкост. Загрейте 1/4 ч от дресинга в голям тиган на умерено силен огън. Добавете агнешкото и гответе, като се разбърква често, около 3 мин. Отцедете. Прехвърлят се в купа. Поръсете със сол и пипер. Смесете зелените салати, артишока, чушката, гъбите, 1/2 чаша мента и 1/2 чаша босилек в купа. Добавете достатъчно дресинг на вкус и разбъркайте леко. Насипете салатата в чинии. Покрийте с месо. Украсете с босилека и ментата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ