Сладки банички с агнешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
5 с.л. студено пресован зехтин
6 с.л. безсолно масло
1 голяма глава лук, ситно нарязан
680 г нетлъсто агнешко, фино смляно
2 големи зрели домата, обелени, нарязани на кубчета
1 ч.л. мед
1 с.л. канела или на вкус
1/2 ч.л. морска сол или на вкус
1 ч.л. счукан черен пипер или на вкус
1/4 ч сгъстен сос от месото или червено вино
1 1/2 с.л. наситнен магданоз
1 ч прясно сирене
1/3 ч ситно настъргано сирене
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
2 жълтъка
12 кори за баница
За сервиране:
пудра захар
канела
Сгорещете една супена лъжица зехтин и 2 супени лъжици от маслото в тиган и задушете лука на слаб огън, докато омекне, около 8 мин. Увеличете огъня, добавете месото и запържете леко, докато леко покафенее, като разбивате бучките с дървена лъжица. Добавете доматите, меда, канелата, солта и 1/2 чаена лъжичка черен пипер и оставете да заври. Добавете бульона, оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри 15 минути или докато почти цялата течност се изпари. Добавете ригана и магданоза и допълнително канела, риган и черен пипер на вкус (не добавяйте сол на този етап, тъй като сиренето е солено). Заделете или оставете в хладилника до 24 часа. Сгорещете фурната до 190С. Прокарайте прясното сирене през сито или го настържете (може да използвате и извара). Смесете със сиренето, индийското орехче, останалите 1/2 чаена лъжичка черен пипер и жълтъците, покрийте и оставете настрана. Комбинирайте останалите 4 супени лъжици масло и зехтин в малка тенджера и оставете да се разтопи на много слаб огън. Намажете тавичка с част от тази смес. Поставете корите една върху друга и срежете наполовина по широчина, за да се получат 24 листа. Плътно увийте половината листа и съхранявайте в хладилник. Сложете един от останалите листове върху чиста повърхност с дългия край, обърнат към вас и намажете леко с маслената смес. Постелете втори лист отгоре и намажете със сместа. Покрийте с трети лист, намажете отново с масло и поставете още един лист отгоре. Разделете сместа с месото на 6 части. Сложете 1 порция върху долната една трета на горния слой кори и оформете каймата на руло. Разделете пълнежа от сирене на 6 части и намажете 1 част върху месото. Сгънете долния край на слоя кори върху плънката, след това сгънете двата края отгоре и навийте плътно. Сложете в тавичката и повторете процедурата с останалите кори и плънка. Намажете рулата с останалата смес масло и печете 25-30 минути или до златисто кафяво. Отцедете върху хартиени кърпи, поръсете щедро с пудра захар и канела.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ