Регистрация

Ризото с аспержи върху агнешко

Автор:
george
|
Дата:
30 Jan
|
Видяна:
1108
Оцени рецептата

1 кг агнешка плешка, нарязана на малки кубчета

Зехтин

1/4 ч.л. сушен розмарин

1/4 ч.л. сушени листа мащерка

1/4 ч.л. бял пипер

Сол на вкус

4 1/2 ч зеленчуков бульон

1/2 ч.л. нишки шафран или

смляна куркума

1 1/2 ч ориз

1 1/2 ч сухо бяло вино

10 бейби аспержи, нарязани на две и леко задушени

1/2 ч настърган пармезан

1 1/2 ч домати, нарязани

 

Загрейте фурната до 120 градуса. Запържете бързо агнешкото в 1/3 ч зехтин на силен огън. Извадете с решетъчна лъжица и веднага поставете в 3-л намаслена йенска тенджера. Добавете мащерката, розмарина и черния пипер разбъркайте с месото; подправете със сол. Покрийте съда с капак или парче алуминиево фолио и се пече 30 минути. Месото трябва хубаво да омекне. Кипнете бульона заедно с шафрана на умерен огън и заделете. Загрейте 2 супени лъжици зехтин в тенджера на умерен огън, добавете ориза и запържете леко за 2 - 3 минути. Добавете 3 ч горещ бульон към ориза и разбъркайте добре. Сварете ориза на слаб огън, като се разбърква от време на време, докато започне да се получава кремообразна консистенция. Към тази смес добавете виното и останалия бульон, малко по малко, като се разбърква, докато течността почти се абсорбира преди да добавите още. Процесът отнема около 20 - 25 минути. Не преварявайте; оризът трябва да остане леко твърд. Внимателно добавете аспержите и пармезана. Изсипете ориза на един слой върху агнешкото и гарнирайте с нарязани ситно домати.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта