Регистрация

Ризото с агнешко и резене

Автор:
jordana
|
Дата:
26 Aug
|
Видяна:
957
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 агнешко филе, около 450 г

1 лук шалот, ситно нарязан

450 г ориз

2 л телешки бульон

1 средна голяма глава див копър - нарязан на кубчета и бланширан

1/2 ч.л. семена копър

2 с.л. прясно настърган пармезан

1 с.л. несолено масло

сол

пипер

 

В тиган, сгорещете една супена лъжица зехтин. Подправете със сол и черен пипер и запържете от всички страни; намалете огъня и гответе още малко. Нарежете месото на кубчета и заделете. В тенджера, сложете бульона да заври леко. В друга тенджера, леко задушете лука в 1 супена лъжица зехтин, докато стане прозрачен. Добавете ориза и се разбърква, за да се покрие хубаво. Когато се запържи леко, но без да покафенява, се добавят 2 чаши врящ бульон. Разбърква се непрекъснато, като остъргвате дъното на тигана. Добавяйте бульон, когато е необходимо, като винаги оставяте ризотото малко воднисто. Гответе около 15 мин. Добавете бланширания копър, семената копър и нарязаното на кубчета агнешко, като разбърквате, за да се смесят и варете още 2 минути. Махнете от огъня, добавете пармезана и маслото и оставете за една минута. Разбъркайте и поднесете.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта