Пълнени питки с агнешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч масло, безсолно; студено
6 с.л. мазнина, охладена
3 ч брашно
1/2 ч.л. сол
1/3 ч вода, ледена
3 агнешки бъбрека
225 г агнешки котлет, без мазнини
2 средни картофа
1 средна глава лук
1 голям морков
1 скилидка чесън
2 с.л. магданоз, нарязан
3/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. черен пипер
1 голямо яйце, разбито
Нарежете мазнината в брашното и разбийте с миксер, докато сместа оформи бучки с размерите на грах. Втрийте сместа между пръстите си, докато се получи фина текстура. Добавете достатъчно вода, ледена, за да се задържи заедно и бързо замесете гладка и блестяща топка тесто. Бързината е важна. Покрийте и съхранявайте в хладилник в продължение на 60 минути. Срежете наполовина бъбреците и премахнете ципата и мастните депа. Нарежете на фини кубчета бъбреците и котлета. Обелете и нарежете зеленчуците също толкова ситно. Разбъркват се добре в купа с магданоза и подправките. Загрейте фурната до 190 градуса. Разточете неподсладеното тесто на слой с дебелина до 0,3 см и изрежете кръгове от по 7-8 см. Сложете по една супена лъжица от сместа с месото в центъра на един кръг. Намажете краищата леко с вода. Покрийте с втори кръг, притиснете ръбовете заедно много здраво. Набодете добре с вилица. Сложете в тавичка за печене и намажете с яйцето. Пече се 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ