Регистрация

Пълнени питки с агнешко

Автор:
яна маринова
|
Дата:
01 May
|
Видяна:
875
Оцени рецептата

3/4 ч масло, безсолно; студено

6 с.л. мазнина, охладена

3 ч брашно

1/2 ч.л. сол

1/3 ч вода, ледена

3 агнешки бъбрека

225 г агнешки котлет, без мазнини

2 средни картофа

1 средна глава лук

1 голям морков

1 скилидка чесън

2 с.л. магданоз, нарязан

3/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. черен пипер

1 голямо яйце, разбито

 

Нарежете мазнината в брашното и разбийте с миксер, докато сместа оформи бучки с размерите на грах. Втрийте сместа между пръстите си, докато се получи фина текстура. Добавете достатъчно вода, ледена, за да се задържи заедно и бързо замесете гладка и блестяща топка тесто. Бързината е важна. Покрийте и съхранявайте в хладилник в продължение на 60 минути. Срежете наполовина бъбреците и премахнете ципата и мастните депа. Нарежете на фини кубчета бъбреците и котлета. Обелете и нарежете зеленчуците също толкова ситно. Разбъркват се добре в купа с магданоза и подправките. Загрейте фурната до 190 градуса. Разточете неподсладеното тесто на слой с дебелина до 0,3 см и изрежете кръгове от по 7-8 см. Сложете по една супена лъжица от сместа с месото в центъра на един кръг. Намажете краищата леко с вода. Покрийте с втори кръг, притиснете ръбовете заедно много здраво. Набодете добре с вилица. Сложете в тавичка за печене и намажете с яйцето. Пече се 30 минути.





Виж още от категория "Агнешко"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта